BALTZERSEN/ IHLE - UVILJE

17. mars - 9. juni

Vises i Nils Aas Kunstverksted

Nils Aas Kunstverksted presenterer

IDUN BALTZERSEN / ANNA IHLE
UVILJE
17/03 – 9/06

Til utstillingen UVILJE viser Baltzersen og Ihle tresnitt og installasjoner. Tidligere har Baltzersen og Ihle stilt ut sammen på Uppsala Konstmuseum, Kunstschlager (Reykjavik), Husby Konsthall (Stockholm) og Kunstgarasjen (Bergen). 

De siste årene har Anna Ihle (1984, Stavanger) arbeidet med temaer relatert til arbeidsmoral, arbeidsløshet, motivasjon og latskap. Ihle etterstreber en «normalhverdag», med regulerte arbeidstider og tilhørende fritid. En utopi for de fleste kunstnere, innovatører og det «unge» arbeidsmarkedet i dag.  Dette er et bevisst valg hun har tatt, et eksperiment. I denne prosessen, begynte Ihle plutselig med treskjæring. Uten noen egentlig større forutsetning for materialet, utviklet det seg fra en idé, til en fysisk manifestasjon i et materiale. Med seg inn i prosessen hadde hun tanker om materialet, verktøy og vilje.
Etter endt MFA på Konstfack i 2014, har hun vist arbeider ved blant annet Konsthall C, Arbetets Museum og Art Lab Gnesta i Sverige og Spriten Kunsthall, Fotogalleriet og Telemark Kunstsenter i Norge.

Idun Baltzersen (1987, Trondheim) arbeider med grafisk trykk og tresnitt. Baltzersens arbeider vokser frem fra en interesse i heltinner, martyrer og ulike visuelle representasjoner knyttet til genus og seksualitet. I Baltzersens motiver finner man ofte kvinner som ser bort fra betrakteren, de avviser betrakterens blikk og er herskere over sine egne narrativer. Arbeidene kan ved første øyekast virke direkte og intuitive, med inneholder ekspressive og reflekterende sider, nesten eksistensielle.
Baltzersen tok sin master i kunst på Konstfack i 2014, og har en bachelor i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Baltzersen har tidligere stilt ut på Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet og RAM galleri i Oslo, samt Moderna Museet (Malmö), Uppsala Konstmuseum og Galleri Magnus Karlsson (Stockholm).

https://annaihle.com/baltzersen-ihle/
http://www.idunbaltzersen.com/ 


Utstillingsåpning 17. mars kl. 13.00


Bilder fra BALTZERSEN/ IHLE - UVILJE

Klikk på bildene for større versjon