BENGT “BENEDICTIO” CARLING - SODDJAZZUTSTILLINGEN 2017

26. april - 20. mai 2017

Vises i Nils Aas Kunstverksted

Bengt “Benedictio” Carling

SODDJAZZUTSTILLINGEN 2017


Bengt «Benedictio» Carling født i Fristad, Sverige, betegner seg selv som Homoludens (Lekende menneske). Hans kunst beveger seg fritt mellom design, skulptur, bilde, performance, musikk og inkluderer også sosialt arbeid.

Carlings kunst tar mange former, er uforutsigbar og ofte er det sammensatte objekter av «skrot», som gjenvinnes i flere sammenhenger. Prosessen er intuitiv og på Homoludens premisser.

Han har sin formelle utdannelse som interiørarkitekt og møbeldesigner, og en bakgrunn fra produktdesign for både barn med ryggmargsbrokk og revmatikere. Samtidig har han vært på scenen som både musiker, performance artist og arbeidet med utsmykning og design i forskjellige sammenhenger.


Inkludert i dette, har han også jobbet mye med workshops og undervisning innen kunstfagene, noe som har ledet han til Inderøy og Nils Aas Kunstverksted. I oppstartsårene av Midtnordisk Kunstfestival var Carling aktiv som kursleder innen performative kunstfag. Han har i tillegg vært medvirkende i Soddjazz, både som artist og entusiast.
 
Når Carling kommer til Nils Aas kunstverksted, føler han seg inspirert. Vi vil da kunne oppleve han, om enn fortsatt noe uforutsigbar i form, i møte med Nils Aas sin kunst og årets Soddjazzartister. 


Bilder fra BENGT “BENEDICTIO” CARLING - SODDJAZZUTSTILLINGEN 2017

Klikk på bildene for større versjon