HÅKON BLEKEN - DØDENS Ø - VENNEMØTE

27. mai - 13. august 2017

Vises i Nils Aas Kunstverksted

Håkon Bleken i Nils Aas Kunstverksted

Dødens Ø
Vennemøte

Utstillingen blir en større mønstring av malerier over to etasjer, og med to ulike tema. Prosjektet Dødens Ø er tidligere vist i La Coruna og i Galler Brandstrup begge i 2016, men kompletteres med nye arbeider.

Hver utstilling i Nils Aas Kunstverksted er et møte mellom utstiller og kunstnerskapet til Nils Aas. Her er det duket for et møte mellom to betydelige kunstnerskap som speiler en samsvarende periode innenfor Norsk Kunsthistorie, med sine særpreg og med sine møtepunkter.

Håkon Bleken regnes blant våre største samtidskunstnere. Han er født i 1929, og hans store gjennombrudd kom i 1971 med Fragmenter av et diktatur, en serie av kulltegninger. I flere av hans påfølgende større arbeider ses påvirkninger fra Ekeland, Max Beckmann og Francis Bacon.

Håkon Bleken har en omfattende produksjon bak seg, av maleri, kull, grafikk, en rekke større utsmykninger samt illustrasjoner. Hans maleriske språk er markant og gjenkjennelig, enten det dreier seg om maleriet, collagen eller illustrasjonen. Bleken beskrives som en litterær maler da arbeidene hans ofte bærer en fortelling. Samfunnsengasjementet gjør seg gjeldende i hans motivkrets som i serien Øya som viser til terroren den 22.juli 2011.

Åpningstale ved Nils Aas Kunstverksted 27. mai 2017
Forfatter Eivind Hofstad Evjemo leser tekst inspirert av Håkon Blekens malerier i forbindelse med utstillingen:
HÅKON BLEKEN i Nils Aas Kunstverksted.

Teksten i sin helhet: Vårlys_en_gang__Evjemo_åpningstale.pdf


Bilder fra HÅKON BLEKEN - DØDENS Ø - VENNEMØTE

Klikk på bildene for større versjon