TORE REISCH i NILS AAS KUNSTVERKSTED

19. august - 12. november

Vises i Nils Aas Kunstverksted

Tore Reisch i møte med Nils Aas

Utstillingen viser skulptur og tegninger av Tore Reisch og Nils Aas

Reischs treskulpturer veksler mellom det taktile røffe, der man tydelig kan spore verktøyet og hånden i arbeid, og det mer polerte og myke.
Det møysommelige håndverket med tradisjonelle verktøy, viser bakover i tid, og gir rom for fortellinger om tapt kunnskap.

I vekslingen mellom nærhet og distanse til naturen og menneskets handlinger med bruk og misbruk av dens ressurser gjennom tidene, dannes skulpturale fortellinger som også har blitt omtalt som politisk miljøaktivisme.

Temaene har en brodd, der relasjonen og kanskje disharmonien mellom naturen og det siviliserte menneske er et tilbakevendende tema. 

Treet og håndverket er et solid grunnlaget når Tore Reisch skaper sine kraftfulle, poetiske skulpturer.
Hans arbeider går i naturlig dialog med visningsrommet i Nils Aas Kunstverksted, som er et kunstverk i seg selv der de permanente installasjonene Bauta (1996), i blandingsved og skulpturmontasjen Liv og Virke spiller sammen med rommets utforming. 

Om sine egne arbeider sier Tore Reisch:

Igjennom mitt kunstnerskap har jeg laget skulpturer/installasjoner som på forskjellige måter, funderer hvordan mennesket er tilstede i naturen og motsatt. I utgangspunktet kommer ideene til å skape kunst ved å undersøke hvordan mitt samfunn lever med naturen i dag, og den radikale forandringen som har skjedd siden dannelsen av sivilisasjon. Jeg tolker aktuelle problemstillinger hvor samfunnet bruker naturen til sin fordel, og stiller problemstillingene opp mot mer langsiktige forestillinger om naturen. Skulpturene blir poetiske påstander, hvor skulpturene tar del i en stadig lengre fortelling.

 


Bilder fra TORE REISCH i NILS AAS KUNSTVERKSTED

Klikk på bildene for større versjon