MNK - Dagne Karevoll og Gørild Bruaset Bræin

4. februar - 2. april 2017

Vises i Leidangsgalleriet - Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Midtnordisk Kunstfestival -  stipendutstilling

Det store festivalstipendet under Midtnordisk Kunstfestival er delt utstillingsplass i regi av Nils Aas Kunstverksted. For andre gang gjennomføres denne utstillingen i Leidangsgalleriet i Stiklestad Nasjonale Kultursenter, en veletablert kunstarena hvor Nils Aas Kunstverksted drifter 3-4 utstillinger i året, og hvor den årlige Olsok-utstillingen går av stabelen hver sommer.

En jury bestående av en representant fra Nils Aas Kunstverksted, en ekstern kunstfaglig, en kursleder og en kursdeltaker som selv ikke deltar på utstillinga. Vinnerne kåres blant deltakerne i den store festivalutstillinga som er en del av Midtnordisk Kunstfestival. Utstillingen viser vinnerne av stipendet i 2016, Dagne Karevoll og 2015, Gørild Bruaset.

Dagne A. Karevoll

Dagne A. Karevoll er en ung kunstner i startgropa, hvis arbeider utmerker seg med sin selvstendighet og tydelige tematikk.

Karevoll er født og oppvokst på Levanger i Nord-Trøndelag. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo, og sommeren 2013 ble hun uteksaminert med en mastergrad. Hun bor og jobber som billedkunstner i hovedstaden.

Hun arbeider i hovedsak med tegning, og fortrinnsvis med blyant. I tillegg arbeider hun med collage, og det er verk i disse to teknikkene hun viser i Leidangsgalleriet på Stiklestad i februar.

Etter endt utdanning har hun vært med på flere gruppe- og duo-utstillinger, blant annet i Bjørnsenhuset i Hallingdal og hos Anonyme Zeichner i Tyskland. Høsten 2016 var hun blant utstillerne på Trøndelagsutstillingen, hvor bildene ble innkjøpt av Trondheim kommune.

Til våren skal hun ha sin første soloutstilling, på galleri Ask i Åsgårdstrand.

Gørild Bruaset Bræin

Gørild Bruaset fra Sunndal i Nordmøre arbeider med akryl, kull og pastell. Hun har malt i 25 år. Hun er hovedsakelig selvlært men har i en årrekke fulgt ulike kurs i maleri under Midtnordisk Kunstfestival, og er sånn sett en god representant for festivalens betydning.

Bruaset har utviklet en gjenkjennelig stil. Menneskefigurene i hennes motiver mangler øyne, ofte også armer – de er anonymiserte kommunikatorer av allmennmenneskelige stemninger og følelser.
Hennes palett er nedtonet og delikat, og betrakteren inviteres nært på en handling åpen for egen tolkning.

Velkommen til Midtnordisk Kunstfestivals stipendutstilling på Stiklestad


Bilder fra MNK - Dagne Karevoll og Gørild Bruaset Bræin

Klikk på bildene for større versjon